Gila sukan! Free tv stream channel sukan kegemaran anda.

Aku dah lama dok layan stream TV live kat tenet ni. Lebih kurang 4 tahun dah pon, terutamanya sukan-sukan luar negara. Nak langgan Astro cam tak berbaloi ja kalau sekadar nak tengok sukan. Tambah lak aku banyak habiskan masa kat internet berbanding TV. Teringat nak kongsi ngan hampa yang memang gila sukan satu website sukan yang memang boleh di tonton secara live. Bukan hanya bola Premier League malah segala mak nenek sukan-sukan lain boleh didapati di sini. Link nya di sini.

Dari dok bayar kat astro tu banyak-banyak, lagi sempoi layan site ni (Astro pon baru naikkan harga Channel Sport). Memang takyah bayar sesen pon.

Yang perlu hampa ada cuma applikasi tv untuk tonton rancangan tu semua. Ada juga link yang tak memerlukan applikasi tv dan cuma terus menggunakan website luaran sebagai tv.  Satu lagi yang diperlukan adalah connection internet yang stabil e.g. streamyx 100 Mbps.

Semua applikasi tu buleh di ambil di site tu sendiri. Contoh applikasi yang disediakan seperti Sopcast, TVU, TvAnts dll. Semua software tu buleh di download di sini.

Contoh sukan yang di tayang live:

myp2p.eu

Cara nak check sukan yang di pilih tu menggunakan applikasi apa, cuma klik icon tv di bawah sini. Di dalam tu di letakkan semua linknya. Applikasi anda akan di buka secara automatik.

tv stream

Paparan yang keluar selepas hampa klik icon tv tu. Kemudian pilih la link mana yang anda suka. Selalunya aku pilih Sopcast kerana gambar yg cun dan stabil.link tv

Selamat Menonton!

3 thoughts on “Gila sukan! Free tv stream channel sukan kegemaran anda.

    • Ada TV yang connection cun dan ada yang kureng. Cuba beberapa channel TV dulu dan pilih yang tak lagging. Hek eleh..dah nama pon free kan, usaha ja la sket cari channel yang cun.
      Tak pun disebabkan internet anda yang slow tahap siput babi. Yang tu tak dapat den nak nolong la weh. Lu pikir la sendiri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s